-->

Kırmızı Biber Zayıflatır mı, Yağ Yakar mı?

kirmizi_biber_zayiflatirmi_yag_yakarmi_1

Kırmızı biberi lezzetli bulup, kırmızı biber yemeği seven biri misiniz? kırmızı biber zayıflatır mı, yağ yakar mı? makalemizde bu biberin kilo verme üzerindeki etkilerine değindik. Bilimsel adı “capsium” olan kırmızı biber , kapsaisin adı verilen kırmızı biberde bulunan molekülü ifade eder. Kapsaisin, renksiz, tatsız ve kokusuz doğal bir maddedir, mukoza zarında yanmaya yol açıp, ısı ve acılık hissi verir.


Bazı gıdalar metabolizmayı hızlandıran, yağ yakımını uyaran moleküller içerir. Kırmızı biber de bu yiyeceklerden biridir, kırmızı biberde bulunan kapsaisin adı verilen madde yağ yakım kapasitesini artırır, kilo vermenize yardımcı olur. Kapsaisin termojenez etkisi sayesinde, ısı üretimi ile metabolizmanızın işleyişini hızlandırır, kalori yakmak için vücudunuzu uyarır, yağ oksidasyonunun işleyişinde önemli rol oynar.  Ancak, kırmızı, yeşil, sarı farklı biber çeşitlerindeki kapsaisin yoğunluğu farklıdır. Kapsaisin oranı düşük olan biberleri yemek yağ yakımını etkilemez.
“American Journal of Clinical Nutrition,” ‘da yayınlanan bir araştırmaya göre günde 6 mg kapsaisin maddesi alan kadın ve erkeklerin karın bölgesi yağlarından belirgin bir azalma gözlemlenmiştir.
Yine “New York Times,”‘da yayınlanan makalede yemekten önce kırmızı biberle yapılan soslar tüketmenin, kalori alımını 200 kadar sınırlandırdığı bildiriliyor.
Öğünlerinize kırmızı biber eklemek metabolizmanızı hızlandırıp, kilo vermenizde önemli rol oynayacaktır.

kirmizi_biber_zayiflatirmi_yag_yakarmi_2


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







“Union County College” Üniversitesine göre kapsaisin oranı en yüksek olan biber, habanero biberidir. 100.000 300.000 Scoville ısı birimine sahiptir. Dolmalık kırmızı biber ise 0 veya 1 scoville ısı derecesi içerir ve kapsaisin açısından önemli miktar ihtiva etmez. Habanero biberi zayıflamak için ideal biber çeşitlerindendir.


 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Kırmızı Biber Zayıflatır mı, Yağ Yakar mı?
Kırmızı Biber Zayıflatır mı, Yağ Yakar mı?
Kırmızı Biber Zayıflatır mı, Yağ Yakar mı?
LihatTutupKomentar