-->

En İyi Suya Dayanıklı 5 Fondöten

Fondöten seçmek çok ama çok önemli bir konu. Cildinizle iç içe giren ve tüm gün yüzünüzde kalan bir üründen beklentileriniz mutlaka karşılanmalı. Örneğin yaz sıcağından yüzünüzden şapır şapır ter akarkenfondöteninizin ellerinize, kıyafetinize bulaşması ne kadar iğrenç değil mi? Fondötenden vazgeçemeyenlere ve yazın da rahat etmek isteyenlere özel bir yazı hazırladık! Hazır havalar ısınıyorken yeni bir fondöten arayışındaysanız bu yazımızı mutlaka okuyun! İşte en iyi suya dayanıklı 5 fondöten!



1- Make Up For Ever Face and Body Foundation


1- Make Up For Ever Face and Body Foundation


Suya dayanıklı fondötenler arasında belki de en güzeli diyebiliriz. Öncelikle %75’i sudan oluşan jelimsi yapısı tüm cilt tipleriyle uyum sağlıyor. Özellikle olgun ciltlerde muhteşem duruyor. Çok çabuk kuruduğu için ürünü elinize alır almaz kullanmanız gerek. Süngerle kullanmak pek iyi fikir değil. Zira sünger ürünü çok çabuk çekiyor. Fırçayla ya da ellerinizle cildinize yedirebilirsiniz. En güzel özelliği ise çok doğal durması! 3 kat bile sürseniz yüzünüzde fondöten yok gibi hissediyorsunuz. Uzun süre cildinize kalmayı başarıyor. Renk skalası çok geniş. Kapatıcılığı orta karar. Olumsuz özellik olarak sadece kokusunu dile getirebilirsiniz. Uygulama yaparken buram buram parfüm kokusunu hissediyorsunuz. Hassas ciltler bu durumdan pek hoşlanmayabilir. Yurt dışında çok meşhur olan bu fondöten Türkiye’de de sevilmeye başlanmalı!



2- Mac Face and Body Foundation


2- Mac Face and Body Foundation


Mac’in en popüler fondöteni. Su bazlı ve suya dayanıklı harika bir ürün. Geniş bir renk yelpazesine sahip. Cildi nemlendirirken aynı zamanda düzgün bir forma sokuyor. Dünyaca ünlü make up artislerin bile favorisi! İnce yapısı orta seviyede kapatıcılık sağlıyor fakat ışığı yansıtma özelliği sayesinde fotoğraflarda cildiniz pürüzsüz görünüyor. 2 farklı boyu var. Saten bitişli olduğu için cildinizi doğal bir şekilde parlatıyor. Üzerine transparan pudra uygulayarak matlaştırabilirsiniz. Bazı kadınların olmazsa olmazı diyebiliriz. Her cilt tipine uygun. Gelin makyajlarında çok sık tercih ediliyor.



3- Coverderm Waterpoof Foundation


3- Coverderm Waterpoof Foundation


Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın izniyle üretim yapan bir marka. Bu fondöteni 24 saat kalıcı. İnce yapılı olmasına rağmen kapatıcılığı çok yüksek. Vitiligo, çatlak, güneş lekeleri, anjioma, sedef yara izi, yanık izi, sivilce gibi cilt sorunlarını çok iyi bir şekilde kapatıyor. Ayrıca özel formülü sayesinde cildinizin nefes almasını sağlıyor. Bu yüzden yeni sivilce oluşumlarını da engelliyor. Duşa girseniz bile ürün cildinizden çıkmıyor. Günlük makyaj ya da özel gün makyajları için oldukça uygun. Hipoalerjik bir ürün olduğu için cilde zarar vermediğini de vaat ediyor. Ayrıca güneş koruma faktörü içeriyor. Suya dayanıklı fondötenler arasında bir alternatif diyebiliriz.



4- Estee Lauder Maximum Cover Camouflage Foundation


4- Estee Lauder Maximum Cover Camouflage Foundation


Pudramsı yapısı sayesinde yağlı ciltlerde parlamayı engellemeyi amaçlayan yine waterproof bir fondöten. Bazı kadınların favorisi olmayı başarmış. Doğru renk ve doğru kalınlıkta uygulandığında yüzünüzde çok doğal duruyor. SPF 15 içermesi de olumlu bir özellik. Kapatıcılığı gayet yerinde. Günlük makyajlarda bile tercih edebilirsiniz.


 


 



5- Maybelline Affinitone Super Stay 24H


5- Maybelline Affinitone Super Stay 24H


Hem uygun fiyatlı hem de waterpoof bir fondöten. Affitone serisindeki diğer üyelere göre kalıcılığı ön planda olarak karşımıza çıkıyor. Yağsız bir yapısı var. İçeriğindeki maddeler sayesinde suya ve tere karşı dayanıklı. Pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüm sağlıyor. Uygun fiyatlı ve suya dayanıklı fondöten arayışındaysanız mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.


 


 



Bize bu kelimelerden ulaştınız: En iyi fondöten, suya dayanıklı fondöten, kaliteli fondöten, fondöten seçimi, fondöten nasıl seçilir, waterproof fondöten.





YAZININ DEVAMI ==> En İyi Suya Dayanıklı 5 Fondöten
En İyi Suya Dayanıklı 5 Fondöten
En İyi Suya Dayanıklı 5 Fondöten
LihatTutupKomentar