-->

Siyah Nokta Temizleme Peeling Tarifleri

Siyah noktaları temizlemek için çeşitli yöntemler var. Siyah nokta temizleme bantlarının çok da faydası olmadığını artık biliyorsunuz. Bunun yerine siyah noktalar için peeling ya da maske tarifleri hazırlamak daha mantıklı geliyor. Kendinizin hazırladığı karışımlar hem doğal hem de derinlemesine temizlik yapıyor. Bu yüzden dışarıda bir sürü paralar vermek yerine siyah nokta sorunsalını evinizde halletmenizi tavsiye ederiz. Sürekli kendini tekrarlayan bu dertten ancak düzenli cilt temizliği ile kurtulabilirsiniz. Peeling tariflerinizi uygulamadan önce yüzünüze buhar banyosu yaparsanız gözenekleriniz açılacağı için daha etkilş sonuçlar alabilirsiniz. Peelingleri haftada 2 defadan fazla uygulamamalısınız.



 


Siyah Nokta Temizleme Peeling Tarifi 1


– 1 çay kaşığı toz şeker


– 1 çay kaşığı Türk kahvesi


– Biraz bal


Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Çok fazla bastırmadan, nazik ve dairesel hareketlerle cildinize masaj yaparak karışımı yedirin. Ardından durulayın. Türk kahveli maske siyah noktalara iyi gelen en iyi peelinglerden biridir. Türk kahvesinin canlandırıcı etkisi, balın ise nemlendirici etkisi cildinize iyi gelirken toz şeker ölü derileri temizlemeye yarayacak.



 


Siyah Nokta Temizleme Peeling Tarifi 2


– 1 çorba kaşığı yulaf unu


– Biraz su


– 1 tatlı kaşığı badem unu


Yulaf ununu çok az bir suda pişirin. Sonra içine badem ununu ekleyin. Çok fazla bastırmadan, nazik ve dairesel hareketlerle cildinize masaj yaparak karışımı yedirin. Ardından durulayın. Siyah noktalarınızın temizlendiğini göreceksiniz.



 


Siyah Nokta Temizleme Peeling Tarifi 3


– 3 damla çilek yağı


– 2 tane çilek


– 1 yemek kaşığı esmer şekeri


– 1 çay kaşığı zeytinyağı


Çilekleri esmer şeker ile ezin. Sonra içine yağları ekleyin. Yüzünüze dilerseniz dekolte bölgenize 5 dakika ovalayarak masaj yapın. Siyah noktalı bölgelerinize daha çok ağırlık verin. Ardından ılık su ile durulayın. Çilek; cildin elastikiyetini artırır, cilt dokusunu yenileyerek pürüzsüzleştirir.



 


Siyah Nokta Temizleme Peeling Tarifi 4


– 1 tatlı kaşığı mısır unu


– 1 tatlı kaşığı kil


– 1 tatlı kaşığı su


– 1 tatlı kaşığı yüz kremi


Malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın. Katı olursa su eklemesi yapabilirsiniz. Maskeyi yüzünüze yayın, kurumasını bekleyin. Sonra ovalayarak çıkarıp durulayın. Aslında klasik kil maskesinin daha gelişmişi diyebiliriz. Kil, siyah noktalara etki eden en önemli topraktır.



 


Siyah Nokta Temizleme Peeling Tarifi 5


– 2 adet kesme şeker


– 2 yemek kaşığı aloe vera yağı


Malzemeleri acucunuzun içinde ezerek karıştırmalısınıx. Böylece ürün israfı ve lüzumsuz bulaşık olmayacak. Hazır elinizde olan karışımla cildinizi özellikle siyah noktalı bölgelerinizi ovalayın. 5 dakika bekleyip durulayın. Biliyorsunuz ki şeker peelingin en önemli malzemeleri arasındadır.


Tüm peeling tariflerini cildinizi yormamak için haftada 1 defa yapmanız yeterlidir. Fazla yapmak cildinizi yorar ve tahriş olmasına neden olabilir.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Peeling tarifleri, peeling nasıl yapılır, siyah noktaların nedenleri, siyah noktalar nasıl temizlenir, cilt bakımı, siyah noktalar için maskeler.





YAZININ DEVAMI ==> Siyah Nokta Temizleme Peeling Tarifleri
Siyah Nokta Temizleme Peeling Tarifleri
Siyah Nokta Temizleme Peeling Tarifleri
LihatTutupKomentar